Senior IT Projektledare – Scrum, Agilt

Vi söker dig som är en erfaren IT projektledare inom Scrum och agil utveckling. Projekten är av olika karaktär, stora som små, med kollegor eller med resurser hos kund.

I arbetet kommer du att få arbeta mycket nära kunder, men pga rådande omständigheter så kan distansarbete också förekomma. Det är viktigt att du är van med att hantera kunder/beställare/produktägare i komplexa miljöer då vi ofta är ute på mer avancerade uppdrag.

Vem är du?

Som person är du flexibel och prestigelös. Du tycker om att samarbeta i team, och eftersom du kommer vara med och driva teamet framåt så är det viktigt att du är social och har lätt för att kommunicera.

Du är också en duktig lyssnare, workshopledare, teamledare och kan formulera dig obehindrat både verbalt och skriftligt på engelska och svenska. Du är bekväm med alla de olika arbetsuppgifterna som ställs på dig av beställare, utvecklingsteam, styrgrupp och andra intressenter.

Vi ser att du har tidigare arbetat som Scrum Master och har erfarenhet från myndighet, försvar eller privat sektor. Har du certifiering inom Scrum är ett stort plus.

Du har även ett stort intresse och goda kunskaper inom andra moderna agila utvecklingsmetoder.

Du är en naturlig ledare och brinner för att utveckla såväl dig själv som projektet och dina medarbetare. För att lyckas med rollen behöver du vara driven, målinriktad och ha lätt för att samarbeta med både kunder och kollegor.

Önskad kompetens:

– Universitets- eller högskoleexamen inom relevant område

– 5+ års erfarenhet som projektledare av IT-projekt

– God erfarenhet som Scrum Master och andra agila metoder.

– God kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift

– Vana av att arbeta i globala och komplexa miljöer

– Erfarenhet inom agil utveckling

Övrigt meriterande

– Du har goda ledarskapsegenskaper

– Du är utåtriktad, drivande och engagerad

– Du är kvalitetsmedveten

– Du gillar att dela med dig av din erfarenhet och kompetens till kollegor och kunder

– Du är öppen och tydlig i din kommunikation

– Relevant certifiering i projektledning.

Sök tjänsten:

Sök tjänsten genom att fylla i detta formulär, glöm inte att bifoga personligt brev och CV. Det går även bra att söka genom att skicka ett e-postmeddelande till jobb@bluelobster.se. Märk ämnet med ’Projektledare’

Senior IT Projektledare – Scrum, Agilt