Kravanalytiker med fokus inom IT

IT-arkitekter sökes till Stockholm

Är du vår nya Kravanalytiker? Drivs du av att vara bryggan mellan IT och verksamhet samtidigt som du får utmana dig själv genom att vara konsult på olika spännande bolag inom såväl offentlig- som privat sektor? Då är detta ett jobb för dig!

Vi söker dig som flexibel i ditt arbete och som drivs av att jobba med förändring och förbättring. Du har stort fokus på kundnöjdhet och jobbar alltid på att ge kunden den bästa servicen. Det är viktigt att du är social och har lätt för att kommunicera.

För att lyckas som Kravanalytiker-konsult har du flerårig erfarenhet av kravarbete med inriktning mot IT-lösningar i stora komplexa organisationer. Du är också van att detaljera krav, både i form av förstudierapporter och som användningsfall med olika flödesdiagram som till exempel UML. Du har vana av ett agilt arbetssätt och kunskaper inom kravområdet när det gäller metoder, processer, modeller, dokumentation och spårbarhet. Du har erfarenhet av att driva workshops och agera moderator vid kravinsamling. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Om du är certifierad inom REQB eller har erfarenhet från kravarbete inom offentlig sektor, bank/finans och försäkring eller säkerhet- och försvarsindustrin är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du ett engagemang och en god förmåga att effektivt och självständigt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Du är en entusiastisk och innovativ person, som är social och har lätt för att skapa kontakter med andra människor. Hinder ser du som möjligheter, du trivs i en föränderlig miljö och har lätt för att sätta dig in i nya utmaningar. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att arbeta i team samt delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Vem är du?

• Du har några års erfarenhet av systemnära kravarbete, både att analysera och specificera krav
• Du har arbetserfarenhet av att dokumentera krav i form av användarberättelser (User Stories)
• Du har arbetserfarenhet av att modellera komplexa krav och beroenden, gärna med hjälp av verktyg
• Brinner för att sätta dig in i och förstå kundens verksamhet och processer och omsätta dessa till en lösning
• Du är analytisk, driven, tydlig och kommunikativ som person
• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Som person tror vi att du brinner för smarta lösningar, gillar teknik och är nyfiken på hur saker och ting fungerar. I rollen som konsult kan du självständigt driva insamling av användarnas behov, omvandla dessa till tydliga krav och sedan på ett förståeligt sätt förmedla och arbeta med dessa tillsammans med användarna, utvecklare och testare. Vi tror att du trivs bäst i Agila miljöer med fokus på kvalitet, samarbete och leverans.

Vårt erbjudande:

Hos Blue Lobster är personalen i fokus. Som anställd hos oss erbjuds du både utmaning och uppskattning. Våra kunder finns i alla branscher och våra uppdrag bygger på självgående medarbetare med hög kompetens. Hos oss får du möjligheten att välja både kund och kunduppdrag. Du sitter som konsult, vanligen i kundens lokaler. Arbetsmiljön präglas av trivsel och av våra kärnvärden: ansvarsfullhet och ömsesidig respekt samt ärlighet, transparens och lojalitet.

Som anställd på Blue Lobster erbjuds du både utmaningar och uppskattning. Vi tycker det är viktigt med personlig utveckling och laganda. Därför möjliggör vi både utvecklingsmöjligheter och team-stärkande aktiviteter. Självklart erbjuder vi konkurrenskraftig lön.

Sök tjänsten

Sök tjänsten genom att fylla i detta formulär, glöm inte att bifoga personligt brev och CV. Det går även bra att söka genom att skicka ett e-postmeddelande till jobb@bluelobster.se. Märk ämnet med ’Ansökan Kravanalytiker’

Kravanalytiker med fokus inom IT