Projektledare

Vi söker dig som är en erfaren teknisk projektledare, tar egna initiativ och har egna idéer om hur vardagen i ett projekt ser ut. Projekten är av olika karaktär, stora som små, med kollegor eller med resurser hos din kund. I arbetet kommer du att få arbeta mycket nära våra kunder och är vårt ansikte utåt. Det är viktigt att du är van med att hantera kunder/beställare/produktägare i komplexa miljöer då vi ofta är ute på mer avancerade uppdrag. Vi tror att du har ett intresse för tekniska lösningar och digitalisering och vill diskutera dessa med både utvecklare och personer med mindre erfarenhet inom IT.

Som person är det viktigt att du är flexibel och prestigelös. Du tycker om att samarbeta i team, vill alltid hitta effektivare och roligare sätt att arbeta på och drivs av att jobba med förändring och förbättring. Du behöver tycka det är roligt att arbeta i en miljö där ingen dag är det andra likt.

Då du kommer vara med och driva teamet framåt är det viktigt att du är social och har lätt för att kommunicera.

Vem är du?

Som person är du en duktig lyssnare, workshopledare, teamledare och kan formulera dig både verbalt och skriftligt på engelska och svenska. Du är bekväm med alla de olika arbetsuppgifterna som ställs på dig av beställare, utvecklingsteam, styrgrupp och andra intressenter. Du har ett stort intresse och goda kunskaper om både vattenfallsmodellen och moderna agila utvecklingsmetoder. Du har också erfarenhet från någon av de etablerade projektstyrningsmodellerna som PROPS, Pejl, PPS eller motsvarande metodiker.

Har du tidigare arbetat som Scrum Master eller kravhanterare och har erfarenhet från myndighet, försvar eller privat sektor är det meriterande. Vi ser även att en certifiering inom Scrum är ett stort plus.

Du är en naturlig ledare och brinner för att utveckla såväl dig själv som projektet och dina medarbetare. För att lyckas med rollen behöver du vara driven, målinriktad och ha lätt för att samarbeta med både kunder och kollegor. Vidare tror vi att du har en god förmåga att bygga upp ditt nätverk och skapa goda relationer till kunden.

Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Önskad kompetens

– Universitets- eller högskoleexamen inom relevant område
– 5+ års erfarenhet som projektledare av IT-projekt
– God erfarenhet från etablerade projektstyrningsmetoder som PPS, PROPS eller liknande
– God kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift
– Vana av att arbeta i globala och komplexa miljöer
– Erfarenhet inom agil utveckling

Övrigt meriterande

– Du har goda ledarskapsegenskaper
– Du är utåtriktad, drivande och engagerad
– Du är kvalitetsmedveten
– Du gillar att dela med dig av din erfarenhet och kompetens till kollegor och kunder
– Du är en bra lyssnare men vågar också utmana kunder och kollegor
– Du är öppen och tydlig i din kommunikation
– Relevant certifiering i projektledning

Vårt erbjudande:

Hos Blue Lobster är personalen i fokus. Som anställd hos oss erbjuds du både utmaning och uppskattning. Våra kunder finns i alla branscher och våra uppdrag bygger på självgående medarbetare med hög kompetens. Hos oss får du möjligheten att välja både kund och kunduppdrag. Du sitter som konsult, vanligen i kundens lokaler. Arbetsmiljön präglas av trivsel och av våra kärnvärden: ansvarsfullhet och ömsesidig respekt samt ärlighet, transparens och lojalitet.

Som anställd på Blue Lobster erbjuds du både utmaningar och uppskattning. Vi tycker det är viktigt med personlig utveckling och laganda. Därför möjliggör vi både utvecklingsmöjligheter och team-stärkande aktiviteter. Självklart erbjuder vi konkurrenskraftig lön.

Sök tjänsten

Sök tjänsten genom att fylla i detta formulär, glöm inte att bifoga personligt brev och CV. Det går även bra att söka genom att skicka ett e-postmeddelande till jobb@bluelobster.se. Märk ämnet med ’Ansökan Projektledare’

Projektledare